Tilskudd til kjøp av tøybleier

Som et avfallsreduserende tiltak har Indre Østfold Renovasjon en tilskuddsordning til kjøp av tøybleier for innbyggerne i Indre Østfold kommune, Skiptvet og Marker.

Engangstillskuddet er nå økt fra 500,- til kr 1.500,- pr. bleiebarn. Familier bidrar til avfallsreduksjon ved kjøp av tøybleier.

Vi er opptatt av miljøet rundt oss, og det finnes mange gode grunner til å velge tøybleier. En engangsbleie bruker ca. 500 år på å bli helt brutt ned, og i det lange løp kan dette bli et stort miljøproblem.
Tøybleier kan brukes til flere barn, og kan de selges til andre. Tøybleier skal tåle ca. 3 bleieperioder før de må byttes ut, men de kan fint vare lengre enn det også. Tøybleier er skånsomt for huden, og barna får mindre bleieutslett, infeksjoner o.l.

Tøybleier kan dempe utslett og forhindre nye utslett senere.

Slik søker du:
Send en kort søknad  som inneholder foreldrenes navn, barnets navn og fødselsdato, deres adresse, telefonnummer og kontonummer + legg ved kopi av kvittering på kjøp av tøybleier.

Dette sendes:

Epost: ior@iorenovasjon.no

eller

Indre Østfold Renovasjon

Vammaveien 207

1815 ASKIM

Det er i dag mange typer tøybleier å få kjøpt og masse informasjon å finne om dette på nettet. Mange internettsteder har god informasjon. Flere av disse nettstedene har forum hvor brukere deler sine erfaringer og både spør og svarer på alt innen tøybleier.

http://www.bereglede.no

http://www.cottonchild.no

http://www.lillegullbleier.no

http://www.lillepia.no/

https://www.sprellefant.no/

http://www.nostebarn.no

http://www.vidunderbarn.no