Brettet seg til 10.000 kroner

Båstad Barnehage, avd. Olberg

Brettet seg til 10.000 kroner

Jubelen var stor da Båstad Barnehage vant 10.000 kroner. Men de vet ikke helt hva de skal bruke pengene på.

Det er fint at vi vant, for nå kan vi kjøpe mye godteri, sier en av jentene. Hun og de andre barn i barnehagen vant en premie på 10.000 kroner fra Grønt Punkt Norge i Returkartonglotteriet. Premien fikk de etter å ha skrevet adressen til barnehagen på melkekartongene de brettet og resirkulerte. Jan Erik Lysaker fra IØR kom innom barnehagen med budskapet og IØR-capser til alle barna. Det er veldig hyggelig for meg å dele ut denne prisen. Dette er en verdig vinner, for det er alltid så rent og pent her.


Virksomhetslederen i Båstad barnehage syns det er stor stas å motta pengepremien. Jeg skal ikke ha noe av æren for dette. Det er de som jobber på avdelingene og barna som fortjener den. Det er de som bretter kartongene, forklarer Anne Hammeren Skofsrud. De har enda ikke bestemt seg for hva de skal bruke pengene på.

Fra 2017 fornyet vi Returkartonglotteriet. Hver kartong blir ett lodd!  Det å lage kubber er ikke lenger nødvendig i alle områder, men vi ønsker allikevel å opprettholde ordningen med kubber. En kubbe (min. seks i den syvende) vil i lotteriet ha en større verdi enn én løs kartong.

Måten vi har løst dette på er at det hvert kvartal, som nå, trekkes én gevinst på kr 100.000,- og 30 gevinster på kr 10.000,-. Men for å kunne vinne kr 100.000,- må du ha laget én kubbe. Én kubbe kan naturligvis også vinne kr 10.000,-.

Skriver du navn og telefonnummer på enkeltkartongene får du flere lodd, men du kan vinne maks kr 10.000,-. Valget er ditt.

Alle kan delta og vinne i Returkartonglotteriet; privatpersoner el. organisasjoner, skoler, barnehager, idrettslag etc. Kartongene leveres i den vanlige kommunale returordningen, som oftest sammen med annen papp og papir.

Kubbene trekkes på mange forskjellige steder, spredd over hele landet. Avhengig av innbyggertall, trekkes mellom en og syv kubber/enkeltkartonger, til sammen nær 200 stk. hvert kvartal.