Hvordan sortere?

Kildesortering av plastemballasje

All plast er ikke plast

Lurer du på hva som egentlig skal til resirkulering når det gjelder plast? Her finner du kanskje noe av det du lurer på.

Hele 95% av alle nordmenn har et tilbud om innsamling av plastemballasje, men ordningen varierer fra kommune til kommune. I Indre Østfold leverer de fleste plast til gjenvinning i plastsekker, mens noen fellesløsninger har beholdere. Nøkkelordet for hva som skal leveres er emballasje.

 

Viktig med ren og tørr plast

Det er først og fremst emballasje av plast som skal kildesorteres. Dette kan være plastposer, foile, begre, bokser og flasker av plast, se eksempler på bildet. I innsamlingsordningen vil vi ha ren og tørr plastemballasje. Det meste av emballasjen er ren når den er tom. Skitten plastemballasje skylles i kaldt vann og kan rengjøres med oppvaskbørsten. Er det for krevende å rengjøre emballasjen ordentlig, så gjør den bedre nytte i restavfallet. Du også laste ned vår sorteringsguide eller bruke søkemotoren https://www.grontpunkt.no/nyhet/nei-til-unoedvendig-plastemballasje-men-hva-er-unoedvendig/

 

Dette skal ikke til gjenvinning

Plastprodukter som ikke er emballasje, f.eks. plastleker, hagemøbler, bøtter, hageslanger, kjøkkenredskaper, vednett mv. Emballasje som har inneholdt oljeprodukter og særlig brannfarlig eller giftig avfall skal leveres som farlig avfall på gjenvinningsstasjonen eller Miljøbilen. Les mer om Miljøbilen her.