Er ikke stekepanna metall?

Er ikke stekepanna metall?

Mange tror at stekepanne og andre metall og glass gjenstander skal gjenvinnes i glass og metallboksen i kildeskapet. Dette er ikke helt riktig.

Dette er en vanlig misforståelse. – Egentlig er det bare emballasje av glass og metall som skal i boksen som hentes hjemme hos kundene. Kravet er at metallemballasje ikke skal være større enn 16 cm i diameter.

 

Store gjenstander leveres til gjenvinningsstasjonen

– Vi har sett eksempler på større gjenstander som tørkestativ, stekepanner og rør i disse boksene. – Dette er altså ikke riktig. Disse gjenstandene bør leveres på gjenvinningsstasjonen, og husk at alt av metall er gratis å levere. Eksempler på emballasje som skal i denne boksen er: aluminiumsfolie, telysholder, vinflasker, kork av metall og hermetikkbokser. Kort sagt: med glass- og metallemballasje, menes emballasjen som er rundt næringsmidler (mat og drikke) og husholdningsartikler. Vi oppfordrer avslutningsvis til å ta kontakt med kundeservice på IØR eller gå inn på www.sortere.no, ved spørsmål om hvordan konkrete gjenstander bør håndteres.

Mer informasjon på www.sortere.no om hvordan du kildesorterer.